onsdag den 29. juli 2009

Rente på billån

Hvordan får man en billig rente på billån? Lad det først være sagt at der er store forskelle i renten fra de tilbud forhandlere, finansieringsselskaber og banker tilbyder. Dette kan ved første øjekast se meget mærkeligt ud, og man kan undre sig over forskelle på 3, 4 og 5 %.

Forskellen i renten skyldes flere parametre. Dels får en forhandler en gevinst ved at lave et salg, og kan dermed reducerer sin indtjening på finansieringsforslaget. Dermed ikke sagt at forhandleren gør dette, da han selvfølgelig er interesseret i at tage sig betalt for den risiko han påtager sig, ved at tilbyde finansiering. Dels skyldes forskellen, at finansieringsselskaber og forhandlere ofte tager sig betalt gennem provision og gebyrer fx

* Betalingsgebyr – fx 25 kr. pr termin.
* Løbende provision – Fx 1% i provision af den tilbageværende gæld hvert kvartal.
* Store oprettelsesgebyrer
* Store omkostninger ved ekstraordinære indskud eller indfrielse af lånet.

Fælles for alle disse omkostninger er, at de ikke giver at skattefradrag, ligesom en rente gør. I banken vil du oftest kun betale et oprettelsesgebyr, og så ellers renten. Ydermere har man altid muligheden for at lave et ekstraordinært afdrag, eller indfri lånet før tid uden yderligere omkostninger.

Det er derfor vigtigt når man køber bil, at man ikke lader sig forblænde af den ekstraordinær lave rente, som forhandleren kan tilbyde, hvis der skrives under på køb og finansiering med det samme. Be om at få udleveret specifikke oplysninger om omkostninger og indfrielsesvilkår på lånet, og nærlæs disse. Få samtidig et tilbud fra din bank eller anden finansiel samarbejdspartner. Du kan oftest få dem til at hjælpe med at opstille en beregning over de to tilbud, for at vurdere den reelle omkostning ved lånene efter skat, dvs. nettoydelsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...