mandag den 3. august 2009

Hvilken forsikring dækker mig?


Hvilken forsikring dækker når uheldet er ude, og du kommer til skade eller har brug for hjælp? Dette er en lille guide til de forsikringer du kan tegner for at sikre dig selv.

For at sikre dig mod ulykker, skal du tegne en ulykkesforsikring. En ulykkesforsikring dækker dig hvis du efter en ulykke, har pådraget dig en varig skade, hvilket man også kalder varigt mén. Dette kan både være fysiske og psykiske skader. En ulykkesforsikring har en forsikringssum, jo højere den er, jo dyrere er forsikringen, men desto mere får du udbetalt fra din forsikring. Måden man vurderer udbetalingen, er ved at fastsætte en mengrad på din skade. Mengraden vurderes som et procenttal fra 0 til 100. De fleste forsikringsselskaber kræver at man har en skade der giver mindst 5 % i mengrad.
Antag nu at du får en skade der giver en méngrad på 10 % og din forsikringssum er 1.000.000 kr. Det betyder at du vil få 100.000 udbetalt fra din forsikring. Ydermere kan man hos de fleste forsikringsselskaber købe tilvalgsdækninger som tandskade, brilledækning, behandlingsdækning, dobbelterstatning og meget mere. Disse vilkår er dog meget forskellige fra selskab til selskab, så jeg vil ikke komme nærmere ind på dem.

Bliver du syg eller kommer ud for en ulykke som kræver operation eller andet lægeligt indgreb, og ønsker du ikke at være på venteliste i et halvt til et helt år, kan man tegne en sundhedsforsikring. En sundhedsforsikring dækker på den måde at hvis man ikke kan blive opereret med det samme på et offentligt sygehus, kan man komme på privathospital og blive opereret inden for 2 uger, og genoptrænet, så man hurtigt kan vende tilbage til et normalt liv og st arbejde.

Husk at tegne en rejseforsikring, når du er udenfor landets grænser. Har du ikke en rejseforsikring kan du ikke få dækket de udgifter du evt. måtte have til hjemtransport, ødelagt ferie mv. og dette beløb er ofte flere hundrede tusinde kroner.

Jeg håber at dette lille overblik kunne hjælpe dig med at finde ud af hvilken forsikring der dækker dig. Jeg vil senere komme med indlæg og livsforsikring samt dæknng for nedsat erhvervsevne, men da dette ikke går under kategorien skadeforsikringer, hører den ikke sammen med disse forsikringer

2 kommentarer:

 1. hvordan finder man ud af hvilken en forsikring man har. Jeg har smidt nogen forsikrings papir væk og jeg kom ud for en ulykke som lille, nu står jeg så og skal bruge de papir som der oplyser alt omkring ulykken.. hvordan finder ud af det...

  SvarSlet
 2. Hejsa.

  Mit svar bliver gætværk, da jeg ikke ved hvad du skal bruge papirerne til. Er det i forbindelse med en ny skade, eller tegning af ny forsikring?

  Først skal du kontakte dit forsikringsselskab, som kan sende dig en ny police hvor du kan få dækningerne oplyst.

  Mht. til oplysninger om ulykken, kan du henvende dig hos din læge, som har din journal. Der burde du kunne finde oplysninger.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...