tirsdag den 4. august 2009

Styr på privatøkonomien

Hvordan får man styr på privatøkonomien? Dette spørgsmål er der mange der stiller mig. At få styr på privatøkonomien kræver først og fremmest at man er villig til at gør en indsats, og være engageret. Er man ikke dette kan det ikke lade sig gøre at få styr på privatøkonomien.

Det altafgørende i en privatøkonomi er budgettet. Er budgettet ikke opdateret, eller er der slet ikke noget budget, er der stor risiko for at økonomien løber løbsk, og overblikket forsvinder. Med et budget er man sikker på at der er penge til at betale alle de faste udgifter, og der vil derfor ikke være store udsving i de penge man har hver måned. Det betyder at man ved hvad man har til forbrug hver måned, og man har derfor bedre styr på privatøkonomien.

For at styre forbruget, er der kun en metode der virker. Alle bonner gemmes, og hver måned gennemgås de, og lægges i kategorier. Mad, tøj, cigaretter og/eller andre store kategorier. Når bonnerne er lagt i kategorier, lægger i beløbene sammen, og i har derefter styr på hvor mange penge i bruger på hver kategori. På denne måde får man styr på privatøkonomien, da man kender sit forbrug, og kan sætte ind hvis der bruges for meget i forhold til rådighedsbeløbet. Det er surt arbejde, og det kræver et par timer om måneden. Men tiden er godt givet ud.

Husk! At hvis man konstant fokuserer på at gøre noget, bliver det over tid til en vane.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...