søndag den 16. august 2009

Få hjælp til privatøkonomi

Her på bloggen kan du få hjælp til privatøkonomi. Jeg har skrevet flere indlæg omkring privatøkonomi. Her vil jeg kort ridse op hvad der er vigtigt. Jeg vil efterfølgende komme ind på de forskellige emner kaldet "få hjælp til privatøkonomi - budget/forsikring/bank osv.

Først og fremmest er det vigtigt at have et budget. Budgettet er hjertet i privatøkonomien. Med et budget skaber man overblik over hvad der skal sættes af til faste udgifter, og hvor mange penge man har til forbrug og opsparing. Uden et budget vil økonomien hurtigt kunne løbe løbsk og man risikerer overtræk og lån kan blive nødvendige.

For det andet er det vigtigt at man har de rigtige forsikringer, både på sine ting, men også på dig selv. Du er dit vigtigste aktiv, og mister du arbejdsevnen eller kommer ud for en ulykke der giver dig et varig mén, er det vigtigt at få en økonomisk kompensation.

Vælg den rigtige bank. Har du den rigtige bank. Har du prøvet andre. Har man den rigtige bank, der giver en god rådgivning, og samtidig har gode priser, er du sikker på at din økonomiske samarbejdspartner varetager dine interesser, uden at du betaler for meget for det.

Er din pension tilstrækkelig. Sørg for at finde ud af hvad du forventer af din pensionsopsparing, og dernæst om du sparer nok op. Jo før du starter, jo mindre skal du indbetale.

Brug netbank, og få overblik. Når du selv klarer dine bankforretninger, skal du sætte dig mere ind i tingene, hvilket automatisk gør dig mere fokuseret på din privatøkonomi.

Læs mere om disse emner i de næste dele af "få hjælp til privatøkonomi"

4 kommentarer:

 1. Hej jeg er en ung fyr, som virkelig ikke har styr på mine økonomiske situation, men vil gerne have en til at hjælpe med at samle al min gæld og hjælpe med at fortælle hvad der sker betales af først og hvor meget osv. Har du nogle gode råd til en som mig?

  SvarSlet
 2. Hejsa

  Skriv til mig på tjendk@gmail.com. Så tager vi den der fra.

  Vh

  SvarSlet
 3. Hej
  Ikke fordi jeg ikke har styr om sådan på min økonomi, men vil gerne have en til at hjælpe med at samle al min gæld. Er alene med 4 børn og kunne tænke mig en bil, men synes ikke jeg har råd til det....men hvisjeg regner på min intægt og udgifter så ser det ud til jeg kunne ha råd til...har du noget forslag?
  Mena

  SvarSlet
 4. Hejsa.

  Det kan jeg godt hjælpe med. Skriv på tjendk@gmail.com med nærmere oplysninger, så finder vi ud af det.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...