søndag den 12. juli 2009

Økonmisk overblik i ferien

Hvordan bevarer man overblikket i ferien?

Det bedste er at lave et budget og en ramme inden man tager afsted. Man kan lave budget over de ting man gerne vil opleve, fx. arrangerede ture, forlystelsesparker, museer mv. Undersøg priser inden i tager afsted, og lav en plan, så i ved hvad i skal se hvornår. Hav evt en buffet til en tur i finder på, på destinationen, hvis i bliver anbefalet noget, eller selv falder over noget spændende.

Lav rammer for hvad i vil bruge på mad, diverse shopping, byturer mv, og vær realistisks. Hvis i har tænkt jer at spise ude hver aften, er det selvfølgelig dyrere, end hvis i selv køber ind og laver mad.

Barefordi man har budget og rammer, behøver ferien ikke at være kedelig. Man kan jo lave et budget/ramme på 5.000 eller 20.000 alt efter hvad man har råd til. Redskaberne giver bare mulighed for at forberede sig på hvor mange penge man skal bruge. Desuden giver dette dig en bevisthed om penge i ferieperioden, hvilket betyder at risikoen for at du kommer hjem og har brugt 10.000 kr. mere end du havde råd til, bliver væsentlig mindre.

Jeg tager selv på ferie nu, og næsteindlæg kommer først sidst i denne uge. Rigtig god ferie til jer alle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...