tirsdag den 21. juli 2009

Finanskrisen i Danmark - En svær situation


Finanskrisen i Danmark kan for nogle være svær at få overblik over, mens andre mærker det med fyringer og arbejdsfordeling. Der er efter sommerferien varslet nye massefyringer i Danmark, da de danske virksomheder ikke har haft den ordreindgang som er nødvendig, for at holde beskæftigelsen oppe.

Konsekvensen for de folk der bliver fyret er stor. Det er i øjeblikket svært at finde nyt arbejde, og man kan derfor ikke tillade sig at være kritisk mht. hvilket job man kan få. Lige meget om det er rengøring, madlavning, postomdeling eller lign. Konsekvensen af ikke at have en fast indkomst kan være at familien ikke har råd til at sidde i deres bolig, hvilket betyder at de skal skille sig af med denne. Desværre er boligmarkedet også ramt af krisen, hvilket betyder at mange vil, hvis de skal sælge deres hus i dag, ende med at tabe penge. Undtaget er dog folk der har haft deres bolig i mere end 10 år, og har afdraget på gælden i denne periode, som ”blot” vil miste noget af friværdien ved salg.

Er man i den uheldige situation at man ikke har råd til at sidde i sin nuværende bolig, men man ved salg vil komme ud med et tab, er der kun en ting at gøre. Gå i banke og vær ærlig om situationen, Læg alle kortene på bordet, da dette sikrer at banken kan rådgive bedst muligt om situationen. Banken har mulighed for at sætte afdrag på gælden i bero i en periode, indtil en mere permanent løsning findes. Den anden mulighed for at komme ud af denne situation er at nedbringe de faste udgifter. Det er meget individuelt fra familie til familie hvor stort forbruget er og hvad der kan skæres ned på. Men man skal kraftigt overveje om internetforbindelse og kabel-tv er vigtigere, end at familien kan blive boende i huset, og derved bibeholde eksistensgrundlaget.

Er du havnet i en svær situation økonomisk, så undgå at låne flere penge, nedbring dit forbrug samt faste udgifter, og se om du har nogle værdier der kan realiseres (bil,elektronik,samlinger mv) sådan at evt. ubetalte regninger kan betales. Undgå for alt i verden at komme i RKI, da dette lukker alle muligheder for at få yderligere økonomisk bistand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...