torsdag den 23. juli 2009

Renten på flexlån i Danmark – Under 2 %


Den korte danske rente, som bestemmer renten på flexlån, har fra november 2008 oplevet et kraftigt fald. Faldet kan i stor grad tilskrives den finansielle krise i verden, som har presset ledigheden op, og sat økonomier i stå. Derfor har bl.a. Den Europæiske Centralbank været nødsaget til at sænke sin rente med adskillige procentpoint, til 1%, det laveste i dens historie. Da Danmark lægger sig op at Den Europæiske Centralbank, har Den Danske Nationalbank valgt at følge med ned, og har nu en rente på 1,65 %.

I løbet af efteråret 2008 måtte Den Danske Nationalbank endvidere øge rentespændet til Den Europæiske Centralbank, da kronen var presset og valutareserven var ved at blive tømt. Derfor skulle det være mere interessant at investere i dansk valuta, og derfor blev renten hævet. Over foråret og sommeren 2009 har Den Danske Nationalbank dog valgt at indsnævre rentespændet til den europæiske rente, hvilket har betydet at flexrenten, eller den korte rente, er blevet yderligere nedsat i Danmark.

I Nordea Kredit tilbydes der derfor flexlån til en rente på 1,95 % på F1 lån med 30 årig løbetid. Dette er mere end en halvering af renten fra refinansieringer fra nytår, hvor renten landede på 5,13 %. Derfor kan danske boligejere med flexlån, se frem til betragtelige besparelser på deres boligydelser de kommende år, hvis renteforventningerne holder stik.

Se her Nordeas renteforventninger til det kommende år:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...