torsdag den 23. juli 2009

Betalingskort i udlandet


Når du bruger dine betalingskort i udlandet er der flere ting du skal være opmærksom på:

Gebyrer
Hvad koster det at hæve penge/bruge kortet i forretningen? Udover det gebyr din danske bank tager for at du hæver penge eller bruger kortet på anden vis, kan der være ekstra omkostninger ved at bruge kortet, fx en procentsats af det hævede beløb eller et fast betalingsgebyr

Som standard koster det følgende at bruge hæve penge i pengeautomater i udlandet:

Visa/dankort – 1 % af det hævede beløb, dog minimum 30 kr. pr. hævning
MasterCard – 2 % af det hævede beløb, dog minimum 50 kr. pr. hævning

Dertil skal lægges den omkostning forretningen eller banken i det pågældende land pålægger.

Sikkerhed
Sørg altid for at have to slags betalingskort med, fx et Visa/Dankort og et MasterCard. Betalingskort i udlandet, har en tendens til at blive stjålet og tabt, og har man kun et kort med, står man i en situation hvor det kan blive dyrt at få tilsendt penge fra Danmark. Sørg desuden altid for at opbevarer dine kort forskellige steder, hav fx et på dig, og et på dit hotelværelse, et andet sted på kroppen, i bilen eller lign.

Bliver kortet stjålet, kontakt da straks din bank, og få lukket dit betalingskort.

Kontanter
Hav altid kontanter på dig. Det er godt at have betalingskort med til udlandet, men du kan komme ud i situationer hvor der ikke kan betales med kort, og det er derfor godt at have kontanter på sig. Hæv lidt kontanter i den pågældende valuta, og hæv resten på destinationen, fx af to omgange. Selvom der er en omkostning forbundet med at hæve, er dette en billig forsikring i forhold til at du mister 5 – 10.000 kr. i kontanter. Forsikringen dækker nemlig ikke kontanter. Din selvrisiko på betalingskort, uanset om du er i Danmark eller udlandet, er på 1.200 kr. Så husk dette når du har kontanter med på rejsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...