onsdag den 2. februar 2011

Kirkeskat udmelding - Hvordan?


 Hvordan foretager man en kirkeskat udmelding, og hvad er kirkeskat for en størrelse.


Man behøver ikke betale skat til kirken. Den frivillige kirkeskat udgør knap 1 pct. af din indkomst. Pengene går direkte til drift og vedligeholdelse af den danske folkekirke, og de institutioner der her er tilknyttede. Man bliver automatisk opkrævet kirkeskat, såfremt man ikke afmelder det. Er man derfor ikke troende, eller ikke ønsker at bidrage til folkekirken, kan kirkeskatten afmeldes.
Dor at slippe for kirkeskatte skal man melde sig ud af den danske folkekirkeFor at melde dig ud af kirken, skal du udfylde en udmeldelsesblanket. Denne kan findes i dit lokale kirkekontor. Du kan også møde op personligt med din dåbsattest og blive udmeldt af kirken. Send den udfyldte blanket og en kopi af din dåbsattest til kirkekontoret. Når de modtager brevet, vil du blive udmeldt, og folkeregisteret får besked om din udmeldelse, så du slipper for skatten.

Du skal dog være opmærksom på, at du mister visse privilegier. Bl.a. kan du ikke blive gift i kirken, og du kan ikke blive begravet på kirkens jord, og kirken vil ikke bistå i en bisættelsesceremoni. Det er vigtigt at du kender disse konsekvenser, og acceptere disse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...