mandag den 7. februar 2011

Er det risikabelt at være kunde i en lille bank / sparekasse


I dennetid, hvor man på en dag, Mandag d. 7 Februar, oplever at først Amagerbanken går konkurs, for derefter at Sparekassen Midtfjord oplyser at den er blevet nød til at lade sig opkøbe af Sparekassen Himmerland, for ikke at gå konkurs. Oveni dette er Århus Lokalbank i øjeblikket i store problemer, og har kun lige klaret skærene, ved at lade staten konvertere en del kapital til aktier, så staten nu ejer ca. 60 % af aktierne. Banken er derfor nu statsstyret.

Alle disse eksempler underbygger Nordeas koncernchef Christian Clausens forudsigelse, om at der i løbet af 2011 og 2012 vil blive reduceret i det antal banker / sparekasser / pengeinstitutter der er i Danmark.
Men er det risikabelt at være kunde i en lille bank / sparekasse? Det kommer an på om man for det første har aktier eller garantbeviser i banken. Disse penge er det man kan kalde ansvarlig lånekapital, og såfremt banken går konkurs, er pengene tabt. Endvidere skal man være opmærksom på, at hvis man har for 750.000 kr. i indlånsmidler i en bank, er pengene over 750.000 kr. tabt. udover dette, er der usikkerheden ved at en bank går konkurs. Hvilken bank bliver man "solgt" til, og kan man overhovedet blive solgt med, eller havner man i statens skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet. Er man først her vil ingen banker røre ved en.

Så er man kunde i en bank, hvor man er nervøs for fremtiden, vil jeg anbefale at man søger sikke havn, hos en af de større banker. Og når man nu er i gang, hvorfor så ikke finde en bank, der kan tilbyde bedre rådgivning og/eller priser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...