tirsdag den 1. februar 2011

Det bedste forsikringsselskab


Det bedste forsikringsselskab
Hvilket forsikringsselskab er det bedste forsikringsselskab. Det er desværre et spørgsmål med mange forskellige svar. Er det bedst på pris, er det bedst på dækninger, det selskab med færrest klager eller dem der er bedts til at tjene penge. Jeg vil her give et lille overblik over de forskellige parametre, så du kan vælge det optimale forsikringsselskab, ud fra dine behov.

-->


Dækning
Dækning er meget relevant for forsikring. Man tegner forsikringer for at være dækket mod uheld, tyveri, ulykke, sygdom mv. Derfor er det vigtig at man vælger nogle dækninger som man er tryg med. Pris hænger sammen med dækninger, og jo bedre dækninger jo dyrere forsikringer. Gør op med dig selv om du vil være dækket på alle leder og kanter, eller om du vil acceptere n vis risiko, i forhold til højere selvrisiko eller fravalg af dækninger, fx kaskoforsikring på bil, råd forsikring på villaforsikring mv. De billige selskaber har ofte mange flere undtagelser, end de lidt dyrere.

For at sammenligne forsikringsselskabernes dækning, kan du bruge www.forsikringsguiden.dk

Pris
Prisen er tit et afgørende element i hvor folk vælger at have deres forsikringer. Jeg vil du kraftigt poientere at man får hvad man betaler for. Det vil sige at GF forsikring bare ikke dækker lige så godt som TRYG. Det vil være som at sige at man får den samme kvalitet om man køber et par jeans i Tøj & Sko, eller køber Diesel jeans til en højere pris. Pris og kvalitet hænger sammen.

Klager
Der blev i 2009 i gennemsnit klaget 2 gange om dagen over et dansk forsikringsselskab. Derfor har man nu lavet en offentlig tilgængelig statestik, så man kan se hvilke selskaber der klages mest over. Det er selvfølgelig naturligt at de selskaber med en høj markedsandel, har mange klager, men det interessante er hvor mange klager selskabet har, i forhold til markedsandelen.
TRYG forsikring havde i 2009 en markedsandel på 20,2 % men kun en klageandel på 13,2 %. I modsætning hertil kommer TopDanmark, der med den næststørste markedsandel på 12,7 % har en klageandel på 15,6 %. Her kan man altså konkludere at TRYG har lang flere tilfredse kunder, og det betyder at man vil have en større chance for at blive godt behandlet, og være godt tilfreds med sit forsikringsselskab.

Du kan se hele statistikken her

Så det her med hvad det bedste forsikringsselskab er, er ikke et så ligetil spørgsmål. Jeg håber du kan bruge disse værktøjer til at træffe din beslutning omkring hvor du vil være forsikringskunde fremadrettet.

2 kommentarer:

 1. Hej,

  Jeg syntes altså ikke at man kan bruge tjenestetorvet til meget hvis man gerne vil undersøge prisen på et pakketilbud, med flere forsikringspolicer.
  Det bedste jeg har oplevet hidtil må www.forsikringsdeal.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa,

   Der bliver ikke nævnt noget om tjenestetorvet på denne side. Jeg anbefaler www.forsikringsguiden.dk, som er uvildig og ikke bundet op på aftaler med forsikringsselskaber. Forsikringsguiden er udviklet af Forsikring og Pension sammen med forbrugerrådet.
   Hvem står bag den hjemmeside du nævner?

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...