torsdag den 3. februar 2011

Hvordan skifter man bank


Hvordan skifter man bank

Det er faktisk relativt nemt at skifte bank eller pengeinstitut. Det pengeinstitut man vælger sørger for langt det meste arbejde, og man skal således ikke gøre andet end at underskrive en overførselsanmodning, som så sendes til ens eget pengeinstitut. I denne meddelelse kan man få anført at man ikke ønsker yderligere kontakt fra din nuværende bank, så du slipper for forklaringer eller dårlig samvittighed.


Det svære ved at skifte bank

Når man ønsker at foretage et bankskifte, skal man finde en bank der er bedre end den man havde. Når man siger bedre kan det være på mange måder. Det kan være bedre rådgivning, lavere priser, flere produkter der passer til dit behov, eller blot sikkerhed for at aftale overholdes og man har tillid til den bank man er kunde i. Dette kan tage lidt tid, og det er ikke en dårlig ide at besøge 2 eller tre banker, før man tager sin endelige beslutning.


Tips når man vil skifte bank

Det er vigtigt at forhandle med den nye bank inden du endeligt beslutter dig for bankskifte. Det gør dem noget mere forhandlingsvillige. Hvis banken tager gebyr for at flytte dig, kan du starte med at få dette gebyr annulleret, eller få dem til at dække gebyret fra din nuværende bank. Internetbanker er typisk de billigste. Hvis du ikke føler det er nødvendigt med personlig kontakt til en bank-rådgiver, vil bankskifte til en internetbank være den bedste løsning. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du ikke har kontakt med en bankrådgiver, vil du muligvis gå glip af muligheder for at strukturere din økonomi, i forhold til et pengeinstitut hvor du møder din bankrådgiver jævnligt.

Ulemper ved bankskifte

Hvis du har et godt forhold til din eksisterende bankrådgiver og din bank har et godt indtryk af dig, så følger din positive bank-historie ikke med over i den bank du får ved et bankskifte. Banken skal derfor kreditvurdere dig på et mere spinkelt grundlag. Det kan i nogle tilfælde gøre det sværere at opnå kredit / låne penge, eller på anden måde drage fordel af din bank. Omvendt er en ny bank ofte mere forhandlingsvillig, hvis de ønsker at få dig som kunde. Derfor skal et bankskifte altid nøje overvejes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...