onsdag den 1. september 2010

Kontanthjælp sats
Har du brug for at få hjælp / overblik over kontanthjælp stas, så har jeg her satserne til dig:

Satserne for kontanthjælp er for 2010

Hvis man er forsørger og er:

Fyldt 25 år                                                         13.096 kr.
Under 25, med eget barn i hjemmet                    13.096 kr.
Under 25 med forsørgelsespligt, maks.                13.096 kr.

Hvis man er ikke-forsørger, og er:

Fyldt 25 år                                                           9.857 kr.
Kvinde under 25 år fra 12. graviditetsuge              9.857 kr.
Ung under 25, udeboende                                     6.351 kr.
Ung under 25, hjemmeboende                               3.065 kr.

Vær opmærksom på at der er et loft for hvor meget der i alt kan udbetales i kontanthjælp, særligt tillæg og boligsikring. Dette loft træder i kraft efter 6 måneder, og man kan få nærmere oplysninger om dette ved bopælskommunen.

11 kommentarer:

 1. npr man er på kontanthjælp må man så omlægge sit realkreditlån

  SvarSlet
 2. Hejsa

  Der er ikke nogen regel der siger at man ikke må omlægge sit lån. Det er udelukkende banken/realkreditinstituttet der bestemmer om de vil gennemføre en omlægning, i forhold til din økonomi.

  De forskellige institutter kan have et regelsæt der hedder at man ikke må omlægge lån hos kontanthjælpsmodtagere, men det er ikke en generel lov.

  Det kan være at de vil vurdere at den risiko du påtager dig, ved. fx at konvertere fra fast rente til variabel rente, er for stor, da en modtager af kontanthjælp oftest har en "spinkel" økonomi.

  Vh

  Thomas

  SvarSlet
 3. Jeg er ansat som kontorelev i et advokatfirma, men er p.t. sygemeldt p.g.a. stress uden særlig udsigt til at kunne vende tilbage til samme firma p.g.a. ´det dårlige psykiske arbejdsmiljø som i første omgang var skyld i sygemeldingen. Jeg har ikke været medlem af mig a-kasse længe nok til at være dækket med dagpenge i det tilfælde at min arbejdsgiver ønsker at afbryde ansættelsesforholdet før ultimo Maj, hvor jeg, uden sygemeldingen, ville have været udlært. Er jeg garanteret kontanthjælp i den tid det kan tage mig at finde et nyt job?
  Desuden har jeg lige fundet ud af at jeg er gravid, og er jeg så garanteret kontanthjælp under barsel??

  Med venlig hilsen L

  SvarSlet
 4. Hej L

  Først vil jeg lige sige at jeg er ked af at høre at du er havnet i sådan en situation.

  Når du har været i din a-kasse 1 år kan du få dagpenge herfra, indtil da er det kontanthjælp. Du er dog ikke sikret kontanthjælp, da man for at få kontanthjælp, ikke må have nogen formue fx. kontanter, aktier og obligationer, samt værdier fx ejendom, bil mv. Har du dette skal disse midler først bruges. Derefter kan du få kontanthjælp.

  Selvom du bliver gravid, er du stadig i karantæne hos a-kassen, men kan modtage penge efter 1 års medlemskab. Graviditet er desværre ikke adgangsgivende til kontanthjælp, hvor ovenstående regler stadig gælder. Når du har født barnet vi du være berettiget til dagpenge fra kommunen i mindst 26 uger efter fødslen. Jeg er dog usikker på om du kan få op til et år med dagpenge.

  Mit råd til dig er at du kontakter kommunen og forhører dig om mulighederne.

  Vh

  Thomas

  SvarSlet
 5. Jeg har et spørgsmål jeg er meget i tvivl om... Jeg har et fast arbejde på 20 timer i ugen, har 3 børn og bor til leje i et hus... Men da jeg er forsørger og "enlig" mor, får jeg suplerende kontanthjælp... Jeg har for en tid siden mødt manden i mit liv, hvordan vil det se ud hvis vi køber et hus sammen, Kan jeg så stadig få supleret min løn??? Eller er det helt udlukket???

  SvarSlet
 6. Hej, jeg er på kontanthjælp i over seks måneder. Jeg skiftede bank for to-tre måneder siden. Skal jeg selv oplyse det ved ydelsescenteret?
  Mvh

  SvarSlet
 7. Hejsa

  Hvis du bare sikre dig at din nye bank, anmelder din nye lønkonto som nem konto, så vil pengene fra kommunen automatisk gå ind på din nye lønkonto, i din nye bank.

  SvarSlet
 8. Hej. Jeg har fået udbetalt en erstatning for en fritidsulykke - skal jeg give de oplysninger til ydelses kontoret ???

  SvarSlet
 9. Hejsa

  Reglerne for kontanthjælp, og formue/indtægt der modregnes lyder bl.a. sådan:

  Følgende indtægt medfører ikke modregning i kontanthjælpen: Erstatning for skade af ikke-økonomisk art, f.eks. varigt mén, svie og smerte, samt beløb, der udbetales som følge af personskade.

  Så umiddelbart skal du ikke kontakte ydelseskontoret. Jeg er dog ikke klar over reglerne for dokumentation af formuen. Derfor vil jeg anbefale dig at kontakte dem, og høre hvordan reglerne er på området.

  SvarSlet
 10. Hej.
  Jeg er knap 38 år, enlig forsørger til tre børn og færdiguddannet kandidat om tre måneder. Har endnu ikke indmeldt mig i en A-kasse og er nu, efter at have læst forskellige sider med diverse satser, kommet i tvivl om, hvorvidt det faktisk bedre ville kunne svare sig for mig at gå på kontanthjælp. Kan det virkelig passe at der pga. tillæg til enlige forsørgere på kontanthjælp, er en økonomisk fordel i at fravælge en A-kasse? Og hvad er de forskellige satser helt præcis?

  SvarSlet
 11. Hejsa

  Jeg kan ikke sige dig om det er en fordel for dig, at vælge kontanthjælp. Endvidere fortælle dig om alle satserne, dem må du selv finde. Du vil dog ikke være automatisk berettiget til at få kontanthjælp, bare fordi du ikke vælger at melde dig ind i en A-Kasse. Endvidere vil du som kontanthjælpsmodtager blive tvunget i fx. aktivering og arbejdsprøvninger. Endvidere er det et meget dårligt signal at sende til en fremtidig arbejdsgiver, at man er på kontanthjælp.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...