mandag den 13. september 2010

Tinglysning fast ejendomTinglysning og fast ejendom hører unægteligt sammen. Tinglysning er nødvendigt når man optager lån i fast ejendom. Banken, realkreditinstituttet eller finansieringsselskabet ønsker ofte sikkerhed for deres penge. Den sikkerhed de kan få, er ved at få pant i ejendommen. For at dette pant er gældende, skal der ske en tinglysning af pantebrevet i tingbogen.

Det er staten der sørger for tinglysning, og administrerer tingbogen. Tingbogen er en betegnelse for det sted hvor alle panteretter i fast ejendom er opført. Man har oprettet tingbogen for at have et samlet system for registrering af panterettigheder, så man undgår at flere banker tror at de har den samme panteret i en ejendom.

Omkostningen til foretagelse af tinglysning bæres oftest af kunden. Der er et fast gebyr på 1.400 kr. samt et stempelgebyr på 1,5 % af pantebrevets pålydende. Dvs. at skal du have tinglyst et pantebrev på 300.000 kr. koster det 1.400 kr. + (300.000*1,5%)  4.500 kr. = 5.900 kr. som går lige i statskassen. Dvs. at de finansielle institutter ikke tjener penge på tinglysning af pantebreve.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...