fredag den 10. september 2010

Hjælp til husholdningsbudget


Har du svært ved at gennemskue hvad du bruger af penge, og hvad du bruger dem på, så kan et husholdningsbudget være et rigtig godt værktøj til dig.

Ved et husholdningsbudget tager man aktivt stilling til hvor mange penge man vil bruge på mad, husholdning, ferie mv. På den måde kan man strukturere sit forbrug, så man hele tiden har styr på hvor mange penge der går til de forskellige poster.

Der er to faser i at løgge et husholdningsbudget. Den første fase er den hvor man skal finde ud af hvad man reelt bruger på mad, husholdning (dvs. sæbe, toiletpapir, tandpasta mv.) Måden til at finde ud af det er benhård arbejde. Man kan enten tjekke sit kontoudtog samt bonner for de sidste 2 måneder, for at se hvad pengene er gået til. En anden metode er at man fremover i en periode på 1-2 måneder gemmer alle bonner, og fører regnskab over sit forbrug. Det kræved diciplin, og kan føles kedelig for nogle, men det er nødvendigt for at opnå det bedste resultat.

Når du har gennemført fase 1, er du klar til at lave dit husholdningsbudget som er fase 2. En god ide kan være at du udover din løn-, opsparing-, og budgetkonto opretter en madkonto til mad og husholdning generelt, samt en feriekonto. På den måde kan du overføre det beløb til de to konti, som du mener skal bruges her, og på den måde kan du nemt holde øje med om pengene rækker, eller du bruger dem inden d. 20 i måneden.

Et lille tip til at spare penge i hverdagen er: Handl gerne i discountforretninger, da de generelt er billigere. Endvidere er der mange penge at hente ved at købe fx kød og brød på tilbud, og fryse det ned til senere. Man kan ofte spare ml. 30 - 40 % hvilket kan blive til rigtig mange penge over et år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...