søndag den 12. september 2010

Hvilken bank er den bedste


Hvilken bank er den bedste? Det kommer jo an på så meget...  Nå man siger bedste, så er det vigtigt at poientere hvad der menes. Mener man med bedst, billigst, eller er det bedst til rådgivning, bolig, pension osv. Skal man tage den generelle betragtning bedst, er det hvilken bank der gennemsnitlig er bedst til det hele som en bank skal kunne.

Penge & Privatækonomi har i deres blad fra september 2010 sammenlignet alle banker i Danmark. Dette har de gjort ud fra en prissammenligning, samt en vurdering af bankernes koncepter. Her er Nordea en klar vinder, som både den billigste samt bedste bank i Danmark. Testen fokuserer dog mest på udlån, i form af boliglån, realkredit, forbrugslån og kassekredit.

Nordea er en billig bank at være kunde i. Man bruger ikke rentespænd i Nordea, men har faste priser ud fra deres fordelsprogram. Til gengæld får alle kunder de samme priser, hvilket sikrer dig at din nabo ikke får det billigere, fordi han er god til at "krejle"

På indlånssiden er Nordea dog ikke den bedste bank, målt i indlånsrente. Til gengæld har du sikkerhed for dine penge, som også kan være vigtig i denne krise tid. Man har desværre ikke vurderet bankerne på den rådgivning de giver i forbindelse med placering af store indlån, hvilket er ærvoligt, da dette kunne give et billede af bankernes komoetencer.

Men når man skal finde den bedste bank, så kan man ikke vurdere parametre som kemi med rådgiveren, den personlige relation, lokalt engagement mv. Derfor er det ikke endegyldigt at denne test er retvisende for alle bankkunder i Danmark, da vi alle lægger vægt på forskellige ting, men det kan give os en god rettesnor. Så hvis du overvejer at skifte bank, så vil jeg da klart besøge Nordea og finde ud af hvad de kan.

2 kommentarer:

 1. Det vil også være relevant at se på de pengeinstitutter, som ikke er taget med i undersøgelsen.
  Der kan sagtens være billligere alternativer som fint dækker ens behov.
  Fx hvis man bare har brug for lønkonto/kassekredit/visakort.

  SvarSlet
 2. Hej Kalus

  Det kan du have ret i, men hvis du læser indlægget, kan du se at undersøgelsen er foretaget blandt alle danske banker. Såfremt man kun har brug for en konto, et kort og evt. en lille kassekredit, er det næsten lige meget hvilken bank man vælger, da de vil være meget ens. derfor vil en sammenligning/undersøgelse af disse små parametre være nytteløs.

  Snakker vi dog kreditter over 20.000 kan 3 % i forskel på renten dog begynde at mærkes. Og derfor vil en sammenligning af kassekreditrenten måske være aktuel.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...