mandag den 30. november 2009

Købsaftale ejendom - Gode råd


Købsaftalen er uden tvivl det vigtigste dokument, som du har med at gøre i bolighandel. Det er nemlig den, som danner grundlaget for skødet og er dokumentation for de aftaler, som sælger og du indgår ved handlen.

Få alt med
Når nu købsaftalen er så vigtig for handlen og I alligevel skal have den lavet (det er jo typisk sælgers ejendomsmægler, der har bøvlet), så kan I jo lige så godt få den lavet så detaljeret, som muligt. Jo flere detaljer I husker at få med - jo klarere bliver de vilkår, som I handler på.

Detaljer er vigtige, hvis sælger og du skulle blive uenige om noget senere.

Så husk alt, hvad I aftaler om:
- pris
- overtagelsesdag
- finansiering og overtagelse af ejerpantebrev
- hårde hvidevare og andet tilbehør, der er med i handlen
- tilstandsrapport og ejerskifteforsikring
- løsøre, hvis der er handlet om sådan nogle
- refusionsopgørelse

Listen er ikke udtømmende, men den giver et nogenlunde billede af de mange ting, du skal huske at komme omkring, som køber.

Husk en nødbremse!
Hvis du skulle skrive under på en købsaftale og så senere fortryde det af en eller anden årsag, så kan det blive en dyr affære, hvis du ikke har tænkt dig om og fået indføjet det rette forbehold.

Forbeholdet går ud på, at den aftale, som sælger og du vil indgå skal godkendes af din advokat, inden den en er endelig. Det er altid en god ting at have en rådgiver med så tidligt, som muligt, så du helt kan undgå at skulle springe fra en aftale.

Formuleringen af forbeholdet er ret vigtig. Hvis forbeholdet kun omhandler godkendelse af handlens juridiske omstændigheder, så skal der være noget i vejen med de juridiske forudsætninger for, at du kan springe uden omkostninger.

Derfor skal du sikre dig at forbeholdet betinger, at din advokat kan godkende HANDLEN I SIN HELHED. Det er den rigtige formulering at bruge.
Og sørg for at holde på, at din rådgiver skal have min. 3 arbejdsdage til at kigge sagen igennem og tage stilling, hvis der bliver snak om en frist, som du har til at melde tilbage indenfor.

Hvis ikke du har sådan et forbehold med i købsaftalen og ønsker at springe fra aftalen indenfor den almindelige fortrydelsesfrist på 6 hverdage, så koster det 1% af den aftalte kontantpris. Altså koster det kr. 20.000,- at springe fra en handel til kr. 2.000.000,-.

Det var et par gode råd til ting, som jeg synes, at du skal være opmærksom på, inden du skriver under på en købsaftale - også selvom, der er flere om buddet og du føler dig presset. Der kan jo være mange ting, som du ikke har nået at undersøge endnu og det er jo typisk en handel til et par millioner, som du er ved at begive dig ud i.
Forfatter resurse box:- Læs mere om det at eje hus, lejlighed, sommerhus, andelsbolig osv. samt få en masse gode råd til, hvad du skal være opmærksom på i forskellige situationer, som du møder, hvis du ejer din bolig - uanset om det er den første, anden eller 10. bolig, som du er igang med på:
www.boligblogger.dk
- der er min blog om bolig. God fornøjelse, Thomas Silberg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...