lørdag den 21. november 2009

At låne penge til ...


At låne penge er i dag blevet allemands mulighed. Alle kan låne penge i dag, til lige præcis det de vil. Det er blevet nemt at få drømmen om en ny fladskærm, et nyt køkken eller en ny bil opfyldt. Alle kan låne et eller andet sted, hvis man er villig til at betale en høj rente.
Derfor udvikler det danske samfund sig lynhurtigt til at være et kæmpe forbrugssamfund, og holdningen hos mange danskere er blevet, at hvis man vil noget der koster penge, så gør man det. Desværre tænker de færreste på de konsekvenser det har at låne penge til alt. Disse konsekvenser udstilles klart i TV programmer som luksusfælden for nødlidende danskere får hjælp af to eksperter, til at rette op på økonomien. Fælles for de mennesker der deltager i programmerne, er mangel på realitetssans. De forstår ikke hvorfor man som alm. dansker ikke skal kunne have råd til hus, ny bil, børn, rejser, nyt elektronik, modetøj, mm.
Danskere, specielt den yngre generation, vil ikke falde udenfor, og anses som "fattige". Men hvorfor skal man ses ned på, bare fordi man ikke har penge til at være med på moden alle steder, og kører peugeot i stedet for BMW. Var det ikke en ide at man tillod sig at slappe lidt af, og nyde det man har, i stedet for altid at bekymre sig om det man ikke har.
Min opfordring er, specielt nu hvor vi går mod jul, at man tager den med ro, Ikke skruer gavebudgettet i vejret, og at man er glad for de gaver man får, selvom det måske ikke er nyt TV, Iphone, Diesel bukser osv. Nyd julen, også med mindre gaver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...