mandag den 8. marts 2010

Elev i bank

At være elev i en bank er en ganske udemærket måde at starte en god uddannelse, med en masse praktik, og knap så meget skole i forhold til at læse finansøkonom.

Som elev i bank, kombinerer man praktisk erfaring, med teoretisk viden, og får et forløb hvor man igennem 2 år, tilegner sig en masse viden indenfor banksektoren, og får lov at prøve det strakt efter man har lært det. Man får løn under uddannelse, som første år svarer til ca. 2,5 gange udeboende SU, og andet år ca. 3 gange udeboende SU. Samtidig bliver man inkluderet i bankens eventuelle bonusordning, man får pension som udgør 10 % oveni lønnen, og man får gode priser på egne bankforretninger.

Elev uddannelsen varer 2 år, og i løbet af de 2 år er man på skole ca 50 dage. Man er ofte afsted ml. 2 og 4 dage pr. modul. Man er på skole med andre elever fra forskellige pengeinstitutter, hvilket gør at man får indsigt i hvordan andre gør. Det er dog desværre sådan at antallet af elever der ansættes i bankerne falder. Dette skyldes at man i højere grad ønsker finansøkonomer, da disse har en bredere teoretisk viden når der er færdige. Endvidere er det billigere for bankerne at ansætte finansøkonomer, da de ikke kræver meget efteruddannelse, og kun skal supplere op med få fag, som banken som udgangspunkt betaler.

Når de to år som elev er gået, kan du, hvis du ønsker at blive bankrådgiver, læse akademiuddannelsen i finansiel rådgivning, som giver dig gode muligheder for at få et rigtig spændende job i finanssektoren.

3 kommentarer:

 1. hey, hvor kan jegh søge til det henne ? altså jeg har læst det nu, men hvor skal jeg søge om at være elev henne ?. og jeg har kun en hf er det oka ?

  SvarSlet
 2. hey. skal man bare gå ned i en bank? og spørge om de har brug for en elev ?

  SvarSlet
 3. Hejsa.

  Da jeres spørgsmål er næsten ens, vil jeg give et samlet svar. Som udgangspunkt skal man have en studentereksamen for at blive elev i en Bank, og der vil HF også gå ind under. Dog er bankerne mest interesserede i at tage elever ind som har en HHX (Handelseksamen) da denne uddannelse relaterer mest til bankfaget.

  Som alle andre elevpladser, skal man henvende sig i det/de pengeinstitutter hvor man ønsker at søge. Spørg efter den uddannelsesansvarlige eller lederen, som vil fortælle dig havd det kræver at blive elev og hvordan man søger. Der indtages elever 1 gang om året, 1. september. Men søg gerne allerede i December måned.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...