søndag den 21. marts 2010

Bankrådgiver løn

Når man tænker på at blive bankrådgiver, er det selvfølgelig også relevant at finde ud af hvad en "normal Bankrådgiver Løn er. Det er dog ikke bare sådan lige at slynge et tal ud, for en bankrådgiver løn afhænger af flere forskellige faktorer. Jeg vil her kort beskrive de forskellige faktorer og komme med et bud på en gennemsnitsløn for en bankrådgiver.

En bankrådgiver løn afhænger, som tidligere nævnt af flere faktorer. Det er bl.a. erfaring/kvalifikationer, virksomheden og præstationer. Det skal dog siges at lønnen er middel og derover, hvilket betyder at det er et godt lønnet job, med gode muligheder for at tjene gode penge.

Som nyudlært skal man altid forvente at få en lavere løn, end en bankrådgiver der har 20 års erfaring, og som har kunnet vise hvor god vedkommende er. Har man dog tidligere erhvervserfaring, eller kan man på anden måde dokumentere sine kvaliteter kan der være mulighed for at få lidt ekstra i posen.
Lønnen afhænger også af den virksomhed man er ansat i. Nogle er delvist fastlønnede og med delvis provision, andre virksomheder køre fast løn efter anciennitet og andre igen kører lønspænd hvor lønnen fastsættes ud fra bl.a. præstationer. Lige præcis præstationer er et af de bedste midler til at forhandle løn når man er bankrådgiver. Kan man vise nogle gode salgstal, og rammer man sit budget og mere til, er der god mulighed for at forhandle en god løn hjem.

Skal der sættes tal på en bankrådgiver løn, vil jeg anslå at man starter på ca. 350.000 kr. og op til 600.000 kr. for de allerbedste. Man det bedste du kan gøre er at høre lidt omkring vedr. aflønningspolitikker, og så stole på dig selv og vise at du tror på dig selv.

10 kommentarer:

 1. Mange tak for info. Det lyder jo somom der er penge i det :-)

  SvarSlet
 2. ha ha.....der er da ingen bankrådgivere der tjener 350 tkr.-600 tkr. om året. Bankrådgivere ligger på 245.000 kr. i startløn. En velkørende, selvkørende privatrådgiver med 10 års erfaring tjener 420-440.000 kr. om året. En velkørende selvkørende erhvervsrådgiver tjener 440-480.000 kr. Det er ikke nogen guldgrube, men når man tænker på at det egentlig er en temmelig lavt uddannelsesniveau der ligger til grund, er det ok. Mange rådgivere i banken har jo ikke andet end en HH, resten er praktisk erfaring og bankkurser.

  SvarSlet
 3. Hej Morten

  Jeg skal ikke kunne sige hvor du har dine tal fra. 245.000 i startløn er latterlig lav, og lyder meget urealistisks. 245.000 kr. er lønnen for en bankrådgiver under uddannelse som lige er startet på uddannelsen, eller en nyere assistent til skranke og kasseekspedition.

  I forhold til dit udsagn omkring man kun behøver en HH er dette også meget forkert. Man skal have en HH for at starte i banken. Desuden skal man have finansøkonom og supplere med fag fra akademiuddannelsen i finansiel rådgivning eller tage akademiuddannelsen i finansiel rådgivning, for at kunne kalde sig bankrådgiver. Uddannelsesniveauet svarer til en merkonom med overbygning.

  SvarSlet
 4. En startløn på 245.000 er helt hen i hampen. En bankrådgiver løn er på min 350.000 og op.

  Loftet på 600.000 kan måske diskuteres, men kan ikke afvises da der er individuelle lønspænd i bankerne.

  Udover løn skal man huske at man som bankrådgiver får 10,5 % betalt pension samt mange goder i form af lave renter på udlån, billige forsikringer mv.

  Alt i alt synes jeg der er en ganske god forretning.

  Vh.
  En fungerende bankansat i Jyske Bank

  SvarSlet
 5. Mener det er længe siden man begyndte at kalde det en "banksælger" istedet for den misvisende titel, en "bankrådgiver", men det er måske ikke nået til bankerne endnu??

  SvarSlet
 6. Fakta er at bankrådgiver et titlen. Når det er sagt så er termen "banksælger" et ord der bruges af folk der ikke oplever at få god rådgivning i deres bank. I sådanne tilfælde vil jeg anbefale at man forhører sig hos andre banker, for at se om man kan få en mere kvalificeret rådgivning.

  SvarSlet
 7. Erhversrådigver er en tung uddannelse. Den nye generation af erhversrådgivere bliver finansbachelorer. De er meget dygtige

  SvarSlet
 8. Tjek det inde på jobindex, der står at det er fra ca fra 35 +/-

  SvarSlet
 9. hvad er bankassistent elev løn på? jeg kan ikke finde det på nettet. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa.

   Der er to trin der svarer til år 1 og år 2 i uddannelsen.

   Trin 1: 174.667 kr.
   Trin 2: 190.492 kr.

   Tallene er 2013 tal.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...