fredag den 2. december 2011

Sådan sikrer du din privatøkonomi


Sådan sikrer du din privatøkonomi
Din økonomi er et vigtigt fundament i dit liv. Det er derfor vigtigt at du sikrer den i tilfælde af arbejdsløshed, død, sygdom, eller bare alm. sløseri. Derfor giver jeg dig her 44 overordnede råd, som du kan tage med til din bank, eller finansielle rådgiver, som kan hjælpe dig med yderligere detaljer.

Budget og rådighedsbeløb
Læg et budget for at få overblik over dine faste udgifter, og kend dit rådighedsbeløb. På den måde sikrer du at din økonomi er stabil, og at du ikke bruger flere penge end du har. Du undgår derved at betale dyre renter på kassekredit, forbrugslån eller overtræk.


Hvis du mister erhvervsevnen
Har du styr på hvordan du og din familie et stillet hvis du mister arbejdsevnen. Du får ganske rigtig førtidspension. Men denne er delvist bestemt af din ægtefælles løn, og er sjældent nok til at dække din tidligere løn. Du kan maksimalt få 170.000 kr. i førtidspension. Få derfor styr på dine forsikringer, og få, om nødvendigt, tegnet en tillægsforsikring på din løn, så du får op til 70 % af din nuværende løn udbetalt, inkl. førtidspension

Hvad hvis du dør?
Har du tænkt på om din ægtefælle kan leve videre i jeres nuværende hus, med den gæld som i har? Sørg for at have dækninger nok til at dække 50 % af jeres samlede gæld, og gerne mere.


Spar ikke på dine skadeforsikringer
Spar ikke penge ved at undlade at tegne ulykkesforsikring, kaskoforsikring på bil, villaforsikring eller indboforsikring. Forsikringer er et nødvendigt onde. Man bruger penge på dem, men håber i realiteten aldrig at man får brug for dem. Men hvis skaden sker, er det helt fantastisks at have dækket sig ordentligt.

Har du kommentarer eller spørgsmål, så smid endelig en kommentar. Ellers håber jeg at du kan bruge dette som inspiration til planlægning af din privatøkonomi fremadrettet.

1 kommentar:

  1. Rigtig gode råd du deler her. Jeg er enig i dem alle.

    Det er også en god idé at undersøge hvor man kan spare. Mobil, TV og bredbånd især er poster der ofte er nemme at spare penge på, da man nemt kan finde et billigere abonnement uden at miste særlig meget.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...