tirsdag den 20. december 2011

Optimal investering i aktierOptimal investering i aktier
At investere i aktier, er investering med risiko, men også mulighed for god fortjeneste. Man kan nemt tabe mange penge, hvis man ikke har sat sig lidt ind i hvad en aktie er, og hvordan man investerer fornuftigt. Derfor vil jeg her give dig et par gode råd, til optimal investering i aktier.

Hvad er en aktie
Når du køber en aktie, køber du en del af en virksomhed. Du bliver dermed medejer af virksomheden, og du bliver derfor afhængig af hvordan virksomheden klarer sig. Kursen på en aktie bestemmes af flere ting. Hovedsageligt hvor god virksomheden er til at tjene penge, men også udbud kontra efterspørgsel, investorenes forventning til virksomhedens potentiale fremadrette, samt vurdering af det marked virksomheden befinder sig i.

Køb af enkelt aktier
Du kan vælge at købe enkeltaktier. Dvs. aktier i en bestemt virksomhed, fx Vestas eller Carlsberg. Fordelen ved dette er at du kan målrette din investering på bestemte virksomheder og/eller brancher, som du finder interessante, og har en positiv forventning til. Bl.a. også mindre virksomheder, som ofte ikke er med i investeringsforeninger. Ulempen er, at du ved investering i få enkeltaktier, også er meget påvirkelig af den enkelte virksomheds økonomi, og dermed er risikoen for dine penge stor.
Køb af aktier gennem investeringsforening
Du kan også vælge at købe aktier gennem investeringsforeninger. Fordelen er her, at du med begrænsede midler, kan købe dig ind i mange aktier. Fx en investering i C20 indekset, aktier målrettet energisektoren, blandede Europæiske aktier, og mange mange flere. På den måde minimerer du din risiko for tab på en enkelt virksomhed, og du sparer handelsomkostningerne, ved køb af mange aktier, som du får adgang til via en investeringsforening. Ulempen er at den virksomhed der udbyder investeringsforeningen, tager sig betalt en del af afkastet, for at administrere investeringsforeningen. Endvidere har du ikke indflydelse på hvilke aktier der ligger i investeringsforeningen.

Spred din risiko
Uanset om du køber aktier i enkelte selskaber eller gennem investeringsforeninger, så sørg for at spred din risiko. Invester bredt, i forskellige brancher og verdensdele. På den måde sikrer du dig imod negative konjunktur udviklinger i lande eller brancher

Jeg vil anbefale dig som ny investor, udelukkende at investere i investeringsforeninger, og prøve investering gennem denne måde, inden du kaster dig over investering i enkeltaktier. Endvidere bør du søge rådgivning ved din bank eller investeringshus. Husk at de store banker, har en lang bredere viden om investering, samt lang bedre værktøjer til at sammensætte et forslag der er tilpasset til dig.

1 kommentar:

  1. Det ku være fedt hvis man havde en læremester indenfor investeringer i aktier

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...