torsdag den 16. juni 2011

Hvor kan man låne penge


Hvor kan man låne penge
Har du brug for et lån, er der i dag mange muligheder for at få penge i hånden, til det du gerne vil have. Men formålet, dvs. det du gerne vil låne til, samt lånestørrelsen kan sætte nogle grænser for dig. Derfor har jeg her ridset et par steder op, hvor du kan låne penge, og hvad der lånes ud til. Endvidere vil jeg også forsøge at lave en fordels- og ulempe vurdering.

Banken
Det nok mest oplagte sted at låne penge. Banken låner penge ud til alle formål, og er oftest den billigste aktør på markedet, set i forhold til renten. For at kunne låne i banken, kræves der dog indsigt i din økonomi, via lønsedler, årsopgørelse og budget. Banken laver så en kreditvurdering, for at sikre at du har råd til lånet, i forhold til din øvrige økonomi.

Realkreditinstituttet
Når du skal låne penge til bolig, hvad enten det er køb af bolig, eller ombygning, er realkreditinstituttet det bedste sted at henvende sig. Man få her de billigste lån, og da realkreditinstitutterne kun låner ud til bil bolig, er de eksperter på dette område. Dog skal man være opmærksom på at der ALTID skal stilles sikkerhed i form af pantebrev, samt oprettelsesomkostningerne er høje, grundet pantebrev, handel med obligationer samt ekspeditionsgebyr. Så er det et lån under 200.000 skal man kraftigt overveje en bankfinansiering.
Bilforhandleren
Låner dig gerne til en ny bil. Du kan ofte få en billigere rente end i dit pengeinstitut, på det specifikke billån. Men vær opmærksom på ÅOP, og få en specifikation på oprettelsesomkostningerne. Det ses af bilforhandlere tager sig betalt mellem 10.000 og 14.000 kr. for oprettelsen af billån. Endvidere er det ofte dyrt at komme ud af et lån gennem forhandleren, og man kan ikke lave sin ydelse om, eller afdrage ekstraordinært på lånet, som man ville kunne i banken.

Finansieringsselskaberne
Leasy, D:E:R, pengemaskinen - Alle tilbyder kvik lån. det er nemme at få - oftest kan man i butikken lave ansøgningen, og mens varen bliver pakket og ekspederet, og papirarbejdet gøres færdigt, kommer svaret retur, og pengene ind på kontoen. Men disse lån er dyre, og renter op til 30 % er meget normalt. Så sørg for at forhøre dig om muligheden i banken for en kassekredit, så du altid kan købe det du vil, når banken har lukket. Har banken sagt nej, er der også en god grund til dette.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...