mandag den 27. juni 2011

Bankkrak i danmark


Bankkrak i Danmark - Nyere tid
Som følge af finanskrisen blev den finansielle sektor udsat for et stort pres. da tiltroen til bankerne faldt. Det betød at investorerne ikke var så villige til at stille kapital til rådighed for bankerne, og omkostningerne til at skaffe penge steg. Samtidig fald ejendomspriserne, og virksomhederne i Danmark blev udfordret på indtjeningen, og mange måtte gå konkurs. Derfor tabte bankerne mange penge hvilket har resulteret i flere bankkrak, sidst med Fjordbank Mors, men også Roskilde Bank, Fionia Bank, Amagerbanken mv. har måttet dreje nøglen om.

Hvordan er jeg sikret ved bankkrak
Som kunde i en dansk bank, skal man ikke være nervøs for bankkrak, såfremt man ikke har mere end 750.000 kr. vil man altid kunne få sit indlån ud af den krakkede bank, da staten stiller garanti for netop dette beløb. Er du aktionær, garantindskyder eller lign. er din risiko en helt anden. Ved et bankkrak/konkurs mister du nemlig din indskudte kapital i banken. Har du børneopsparing eller pensionsopsparing, er hele beløbet dækket.
Du bør som kunde i en lille bank, også overveje om du har lyst til at risikere at være kunde i en bank der kun arbejder for overlevelse, og derfor har svært ved at være innovativ, og tilbyde sine kunder billige lån, og god rådgivning tilpasset kundernes behov. Endvidere vil du som kunde kunne opleve at det kan være svært at låne penge.

Er min bank tæt på at gå konkurs
Det er ikke entydigt alle små banker og pengeinstitutter der er tæt på at gå konkurs. Derfor kan du her se en liste oved de mest risikobetonede banker pr. juni 2011

Liste over banker i Danmark

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...