lørdag den 14. august 2010

Flexrenten - Rentetilpasningslån 2010


Flexrenten på rentetilpasningslån i år 2010 er historiske lave. Der forventes pt en rente på omkring 1,6 % til rentetilpasningen i slutningen af september, hvilket vil være ny rekord. Endvidere tyder tal fra USA stadig på at arbejdsløsheden og den generelle krise vil vare ved. Derfor forventes det at vi til rentetilpasningen i december 2010 vil se en rente under de 1,81 % som var rekord, og økonomer spår endvidere en rente under 2 % i december 2011, hvilket betyder at flexlånere i 2 år frem har en god mulighed for at spare rigtig mange penge på flexlånene / rentetilpasningslånene.

Den lave rente betyder dog også at 4 % fast rente obligationen er åben til en meget attraktiv kurs, hvilket man bør overveje, såfremt man tror på en rentestigning i fremtiden. Ved rentestigning falder kursen, og man har dermed mulighed for at skære af sin gæld ved at konvertere lånet.

Overvejer du at skifte til et rentetilpasningslån, så husk, at selvom at flexrenten er meget lav, så er der også en vis risiko ved at vælge lånet. Et hurtigt opsving i verdensøkonomien vil få renten til at stige hurtigt, og endvidere er der ingen garanti for at du kan omlægge til den samme lave faste rente, som man har mulighed for nu. Så tag derfor en snak med din bankrådgiver eller en økonomisk rådgiver, som kan hjælpe dig med at se de forskellige fordele og ulemper ved de forskellige lån, så du træffer dit valg på et ordentligt grundlag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...