tirsdag den 6. juli 2010

Hjælp til dårlig økonomi


Har du brug for hjælp til dårlig økonomi, så vil jeg her give dig et par gode råd, til hvordan du kan får styr på din privatøkonomi, og komme oven vande igen. Det vigtigste parameter, når man skal have hjælp til dårlig økonomi, er at man er indstillet på at ændre de gamle vaner man har haft. Dvs. at pengeforbruget bliver sat mere i bås, og man skal holde sig inden for bestemte rammer.
1.
Det vigtigste for at få styr på økonomien, er at man har lavet et realistisks budget. Budgettet skal man bruge til at få overblik over de faste udgifter, så man sikrer at der altid er penge hertil. Når man kender sine udgifter, ved man også hvad der er tilbage, også kaldet rådighedsbeløb. Det er dette beløb som man skal have fordelt på mad, opsparing og andet forbrug.

2.
Ryd op i dine konti, så du/I har en lønkonto hver, en fælles budget og en opsparingskonto. Jo færre konti man har, jo nemmere er det at bevare overblikket. Husk at du ikke må flytte penge rundt, fra fx budget til lønkonto, fordi der mangler penge. Pengene skal bruges til det formål de har. Dvs. fra budget til faste udgifter, fra løn til mad og fornøjelser og fra opsparing til ferie og uforudsete udgifter til fx bil, tandlæge mv.

3.
Betal de små lån ud først. Har du klatgæld flere steder, kan det bedst betale sig at betale de små lån ud først, sådan at du frigør penge til at betale af på andre lån senere, eller deler besparelsen, så du også får lidt mere til dig selv. Lad for alt i verden være med at lånefinansiere yderligere forbrug eller faste betalinger. Det briner dig bare længere ned i det sorte hul. Led efter andre muligheder for betaling, eller forsøg at lave en afdragsordning med din kreditor.

4.
Gør altid hvad du kan for at overholde dine betalingsforpligtigelser, dog uden at låne yderligere. Det viser god vilje overfor kreditor, og giver dig bedre mulighed for at få udskydelse på betalinger, eller ændret afdragsordning, såfremt du har brug for penge i det daglige.

Har du prøvet dette, eller kan du ikke overskue selv at skulle i gang, så kan jeg også give dig yderligere hjælp til dårlig økonomi. Skriv en kommentar i bunden af dette indlæg, og skriv din e-mail adresse, så kontakter jeg dig. Alternativt kan du skrive til mig på tjendk@gmail.com

12 kommentarer:

 1. Fra Louise

  Hejsa. Jeg vil bare lige sigen tusind tak for din hjælp som har været uvurderlig. Vi har nu fået styr på økonomien, og vores bekymringer er væk. Jeg er begyndt at sove om natten, og tror nu at det nok skal gå med vores økonomi.

  Tak for de gode råd og vejledning.

  KAN HELT KLART ANBEFALES!!!

  SvarSlet
 2. Det kan godt være at det kan bruges af nogen, men ikke alle. Jeg skal f.eks. have hjælp til at få sat ydelsen ned på mine lån, dette kan ikke læres ud fra dette.

  SvarSlet
 3. Hejsa

  At få sat ydelsen ned på lån er ikke noget man kan lære, for det er helt op til pengeinstituttet at afgøre. Det du skal bruge er en grundig redegørelse af din økonomi. Du skal overfor banken dokumentere følgende:

  Din totale gæld
  Din indtægt
  Et budget
  Seneste årsopgørelse
  Samt en grundig redegørelse for ydelsesnedsættelsen.

  Hvis du vil høre mere om den hjælp jeg kan tilbyde, så skriv en mail til tjendk@gmail.com

  SvarSlet
 4. Hej jeg vil gerne vide hvor mange % af det danske folk som har problemer med økonomi

  SvarSlet
 5. Hejsa.

  Jeg kender desværre ikke det præcise tal. Ud fra min erfaring vil jeg sige omkring 5 %

  Vh

  SvarSlet
 6. Hej Thomas. Super fed læsning, jeg ville gerne høre om man havde mulighed for en grundigere hjælp fra din side? Her tænker jeg hjælp med lån, budget, samt opsparing?


  Mvh. Martin

  SvarSlet
 7. Hej Martin

  Tak for din kommentar, jeg er glad for at du kan bruge mine indlæg omkring økonomi.
  Ja, det kan vi godt finde ud af. Skriv til mig på min mail, så finder vi ud af det derfra.

  Vh

  Thomas

  SvarSlet
 8. Hej Thomas.
  Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad prisen er for at få dig til at hjælpe.
  Hilsen Linda

  SvarSlet
 9. Hejsa. Prisen er ikke fast, da den kommer an på hvor meget arbejde der skl lægges i det. Men send mig en mail på tjendk@gmail.com og skriv hvad det er mere præcist din situation er, så skal jeg nok komme med en pris.

  SvarSlet
 10. Hej Thomas
  Egentlig ved jeg ikke helt hvordan jeg skal formulere mit spørgsmål.
  Det handler delvist om penge men også personlig problemer.
  Jeg er en pige på 17 år, som stadig bor hos mine forældre. Jeg har lagt mærke til at mine forældre har problemer med at klare regningerne, og vores mad er det billigste af det billigste og meget det samme. De fleste breve vi får gennem postkassen er regninger, rykkere, og noget jeg synes minder om inkasso. Jeg er meget urolig for min familie, da vi er 6 børn som bor i en lejlighed. Det er kun min far som arbejder, og derfor har vi kun 1 fast indkomst. Jeg ved at mine forældre har en masse lån som de ikke betaler på, simpelthen fordi vi ikke har råd. Min mor føler ikke hun kan arbejde fordi at jeg har en lillebror på 1 år som hun passer. Desuden har hun heller ikke nogen uddannelse. Jeg er bange for at det ender galt, og jeg vil virkelig gerne hjælpe dem, med at få styr på det hele. Men jeg har jo ikke "ret" til det. De har tydeligvis ikke styr på situationen. Hvordan kan jeg hjælpe, uden at de føler jeg overtager? Som sagt er jeg kun 17 år, og de vil nok føle at jeg ikke ved noget som helst. Hvad skal jeg gøre?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa. Det lyder som om at det er en rigtig trist situation i er i. Det er rigtig svært for dig at hjælpe, da en presset økonomi, kan være meget kompliceret.
   En ide er at du taler med dine forældre om hvad du har observeret, og hvad dine bekymringer er. Herefter om der er noget du kan gøre for at hjælpe.

   Slet
 11. hej jeg en ung mand på 22 Snart 23 år og har lidt problemer med Økdomin jeg har 6700 om månden og når alt er betalt det ville sige med at trække telf on nette med i prisen så har jeg om kræng 2000 at level for jeg har tit med at tænke om jeg nu har pengen nok til den her måden skal jeg nu sulte en månde fordi en tandlæge ringen skal betales sådan nogle små ting og det på virker lidt mit humør :S

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...