tirsdag den 19. januar 2010

Finansøkonom praktik


Som finansøkonom skal man i praktik i en 3 mdr. periode. Denne praktik styrker dig som finansøkonom, og giver dig en indsigt i hvordan det er at arbejde i en bank, ejendomsmæglerbutik mv. Praktikopholdet kan du desuden bruge til at finde ud af, hvad du skal skrive om i din hovedopgave, samt få hjælp af dine midlertidige kolleger.

Når man som finansøkonom kommer i praktik, vil man ofte også have en god mulighed for at blive fastansat, når uddannelsen er afsluttet. Dette skyldes at du i de 3 måneder praktikken varer, bliver oplært i bankens systemer, politikker og produkter. Dvs. at du ved fastansættelse efter bestået uddannelse, ikke skal starte med at lære alt fra bunden, og derfor kan virksomheden spare ressourcer til oplæring. Du skal selvfølgelig have gjort et godt indtryk, og arbejdet flittigt i praktikperioden.

I øjeblikket er det dog en udfordring at finde en praktikplads som finansøkonom. Det betyder at virksomhederne ofte tager flere praktikanter ind, end deres behov for fastansatte. Grunden til dette er at virksomhederne vil have de bedste, og de har på denne måde mulighed for at vælge. Da du ikke får løn, men SU i praktikperioden, kan virksomhederne omkostningsfrit prøve dig af. Betragt det dog som en gylden mulighed for at sælge dig selv, og dikre dig et job fremadrettet.

Det er vigtigt at gøre et godt indtryk når du søger en praktikplads. Skriv en ansøgning som er rettet til den specifikke virksomhed. Undersøg virksomheden, og skriv i ansøgningen at du finder personale politikken vældig interessant fordi... Eller at du synes det er en spændende virksomhed, da du kan se potientialet i fremtiden fordi... osv. Mød endvidere personligt op og aflever din ansøgning, og spørg gerne efter den ansvarlige for ansættelser.

Rigtig god fornøjelse med praktikken og søgningen.

4 kommentarer:

 1. Hvad hvis man ikke kan finde en praktikplads??

  SvarSlet
 2. Så har du et problem! Det er utrolig vigtig at finde en praktikplads. Det er ofte gennem praktikpladsen at man opnår fastansættelse.

  Derfor er min anbefaling at man strækker sig langt for at få en plads. Med det mener jeg at du må søge længere væk fra din bopæl, eller evt flytte i praktikperioden.

  Held og lykke med det.

  SvarSlet
 3. Har du en masse forslag til hvor man kan søge praktik plads henne, som finansøkonom?
  Hvis jeg er meget alsidig, ment på den måde, at jeg gerne både vil søge, bank, revision, forsikring og almindelige økonomiafdelinger i virksomheder?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej

   Som udgangspunkt kan du jo bare tage alle banker, sparekasser, forsikringsselskaber og større virksomheder i dit nærområde. Jeg tror du ikke at du som finansøkonom er interessant for økonomiafdelinger i virksomheder, men man kan aldrig sige nej.

   At skrive en liste på alle interessante virksomheder er et stort arbejde, og den research vil jeg lade dig om. God fornøjelse.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...