søndag den 21. oktober 2012

Kan man stole på sin bank

Billede www.sxc.hu Fotograf: svilen001

Kan man stole på sin bank.
I denne tid er det meget oppe i medierne, med historier om grådige banker og bankrådgiver der ikke rådgiver, men udelukkende sælger, og det betyder at mange danskere er kommet i tvivl, hvorvidt de kan stole på deres bank, og den rådgivning de modtager. Jeg vil derfor her give et par tips til, hvordan du kan be eller afkræftet, hvorvidt du kan stole på din bank.

En bank er en virksomhed
Først skal det slås fast at en bank er en privatejet virksomhed, ligesåvel som Vestas, Novo Nordisk mv. Formålet med virksomheden, er at tjene penge til sine aktionærer (ejerne). Derfor har bankerne naturligvis en interesse i at tjene penge, hver gang de møder en kunde. Dog er bankerne afhængige af kunder, og skal derfor leverer produkter til en konkurrencedygtig pris. Før en bankkunde vælger at købe et produkt i banken, har man modtaget en rådgivning fra sin bankrådgiver, omkring hvilke muligheder/produkter der kan vælges. Bankrådgiveren kan have anbefalet en løsning, eller blot fremlagt forslagene. Essensen i dette er at det er vigtigt for banken, at kunden bliver ved med at komme til banken når der skal købes ny bil, nyt hus, bestilles et MasterCard, oprettes en pensionsordning osv. Kunden vil nok kun komme tilbage hvis man var tilfreds med rådgivning og produkt, og derfor er banken tvunget til at yde god rådgivning og service.
Er du i tvivl om din bankrådgiver er mest sælger eller rådgiver, kan du få oplyst om vedkommende modtager provision for salget.

-->


Bankrådgiver er kun mennesker
Såvel som en læge eller advokat, kan en bankrådgiver lave en fejl i form af dårlig rådgivning, fejlvalg af produkt og lign. Selvfølgelig bør fejl ikke ske, og slet ikke flere gange. Men måske en fejl blot er en fejl, og ikke udtryk for grådighed, eller bevidst villedning. Oplever du den samme rådgiver lave mange fejl/dårlige beslutninger, kan det dog være en ide at undersøge dette nærmere.

Hvad mener du
Hvordan har du det med din bank. Føler du at bankrådgiveren er en medspiller i forhold til din økonomi. Hjælper han med at træffe beslutninger der forbedrer jeres økonomi, på trods af at det ikke er det dyreste produkt i vælger. Det kan kun du afgøre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...