mandag den 29. oktober 2012

Gratis konvertering fra variabel til fast rente


Billed: www.sxc.hu fotograf: iprole

Gratis konvertering fra variabel til fast rente
Der er i øjeblikket mange kreditforeninger som tilbyder gratis omlægning fra variabel rente med en 1 årig frekvens til en længere frekvens eller til fast rente. – skal man sige ja tak til tilbuddet eller har de en bagtanke med det. For de fleste kreditforeninger gælder tilbuddet frem til 31 december 2012, så man skal have taget en beslutning, hvis man ønsker at benytte sig af dette tilbud.

Variabel rente koster kreditforeningerne penge
At lægge lån om er selvfølgelig helt op til en selv, det er blot et tilbud. Årsagen til at kreditforeningerne tilbyder det gratis, er at den mængde egenkapital kreditforeningerne skal binde ved variabel forrentede lån og især de 1 årige lån, er meget større end ved fastforrentet lån. Så ved at tilbyde kunderne en gratis omlægning, så giver det kunderne et incitament til at flytte lån fra variabel forrentet lån til fastrente, og derved står kreditforeningerne meget bedre.
Bidrag på kreditforeningslån
Kreditforeningerne gør også andre tiltag for, at få deres kunder flyttet fra variabelrente til fastrente – dette gøres via bidragsforhøjelser. Alle typer kreditforeningslån har fået bidragsforhøjelser igennem det seneste år. Enten ved regulærer forhøjelser, eller ved en anden måde at opgøre ejendommenes værdier på. Det er dog de variabelforrentet låns bidragssatser der er sat mest op. På den måde, kan det næsten ikke betale sig ikke at vælge en 3 eller 5 årlig frekvens eller fastrente, nu når renten er så lav.
Der vil stadig være noget at spare her og nu, hvis man vælger at blive i en 1 årigt frekvens, men hvad så med næste år – hvor er renten så henne?? Som altid ved konvertering, vil det være rart hvis man kan spå om renten, for så kan der spekuleres i den. 

God mulighed for omlægning af lån
Hvorfor ikke tage imod tilbuddet og sikre sig bedre, så man kender økonomien mere end et år frem. Tilbuddet inkluderer også hos de fleste kreditforeninger, at man kan skifte fra afdragsfrihed til lån med afdrag. Så når økonomien alligevel gennemgåes, og hvis afdragsfriheden ikke bliver brugt til fx. Afdrag på anden gæld, pension eller anden rådgivet emne, så er her mulighed for at komme til det. For sådan som boligmarkedet har været, så har det været en nødvendighed at afvikle. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...