tirsdag den 24. maj 2011

hvad kan vi købe hus for


Hvad kan vi købe hus for?
At købe hus er en proces som mange danskere skal igennem. Efterhånden som familien øges skal der bruges plads, og det pulserende byliv, skiftes ud med have, og mere rolige omgivelser. Men penge er en begrænsning for hvor dyrt et hus man kan købe, og hvordan kan man så vide hvad man kan købe hus for.


Tommelfingerregel vedr. huskøb
Når man skal købe hus, kan man hurtigt sjusse sig frem, til en cirka pris. Det man gør er at tage sin budgetoverførsel, frætrække nuværende boligudgifter (husleje, boliglån, forbrug mv) Nu ved du hvad du har af faste udgifter, udover bolig. Til dette beløb skal du tillægge det rådighedsbeløb du/I har brug for til variable udgifter som mad, tøj, gaver, ferie mv. (en tommelfingerregel til rådighedsbeløb, er at 2 voksne skal have 8.500 kr. hertil tillægges 2.000 kr. for det første barn, og 1.500 kr. pr. efterfølgende barn.) Når du ved hvad du pr. måned skal bruge på udgifter eksl. boligudgifter, tillagt dit rådighedsbeløb, kan du tage din/jeres udbetalte løn og frætrække. Nu ved du hvad du har til rådighed til boligudgifter. For hver ca. 800 kr. I har, kan i låne 100.000 kr.


Gå i banken inden huset er fundet
Det er så træls at finde drømmeboligen, for dernæst at få at vide, at den er for dyr. Kontakt derfor din bank, og få udstedt et boligkøberbevis. Med det i hånden har du/I fået en forhåndsgodkendelse til køb af bolig, og ved med sikkerhed hvad huset må koste. I dette tilfælde kan der være rart at vide at banken her vælger standardfinansiering, samt høje forbrugsudgifter, hvilket betyder at huset nogle gange godt kan koste 100.000 - 300.000 kr. mere end det boligkøberbeviset siger. Endvidere er det ofte muligt at handle om prisen, fortvivl derfor ikke, hvis drømmehuset koster lidt mere end boligkøberbeviset angiver.

1 kommentar:

  1. Tak for gode fifs. Vi har netop været igennem den store beregning for at finde frem til hvor meget vi kan købe hus for og det var ikke specielt nemt.
    Kan dog anbefale brfs boligberegner den hjalp os.
    http://www.brf.dk/brfdk/Privat/Dialoger/LaanTilKoebAfBolig/DialogContainer.aspx

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...