mandag den 25. oktober 2010

Flytte hjemmefra økonomiNår man skal flytte hjemmefra, er økonomi en væsentlig faktor, som man skal lære og tage stilling til. For at du kommer godt i gang med at starte din privatøkonomi når du flytter hjemmefra, giver jeg dig her nogle fif, som vil hjælpe dig med at komme godt fra start.

1. Start med at lægge et budget for dine faste udgifter. Dvs. husleje, el, vand, varme, internet, telefon, licens, forsikringer mv. Lav gerne et budget hvor du er lidt pissimistisk med dine udgifter. Med det mener jeg at hvis telefonen koster dig 270 kr. om måneden, så sæt det til 300 i dit budget. På den måde sikrer du at der er penge såfremt dine regninger skulle være højere end forventet. For at se mere omkring budget, og få et budgetskema, klik her

2. Find ud af hvor mange penge du har brug for til mad og fornøjelser, også kaldet rådighedsbeløbet. Såfremt du ikke har penge nok, når du har lavet dit budget for faste udgifter, så bør du nedbringe dine fasteudgifter ved at evt. finde en anden lejlighed, eller droppe kabel tv. Gå ikke for meget på kompromis med dit rådighedsbeløb, da det kan blive vanskeligt at bo for sig selv, hvis man ikke har penge nok til de "sjove" ting.

3. Sørg for at dine forsikringer er i orden. Det er vigtigt at få tegnet en indboforsikring, med ansvarsforsikring tilknyttet. Indboforsikringen dækker alt dit indbo, dvs møbler, tøj, fjernsyn, smykker, porcelæn mv. som kunne blive stjålet ved indbrud eller beskadiget ved brand eller vandskade. Ansvarsforsikringen dækker de skader du uforsætlig kommer til at udøve på andre personer eller andre personers ting. 

1 kommentar:

  1. Hej, det er nogle gode råd du kommer med. Det er vigtigt med budget og have styr på forsikringerne.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...