mandag den 21. juni 2010

Dankort selvrisiko


Har man ved dankort selvrisiko? Svaret er ja, men det er forskelligt hvor meget du kan komme til at dække selv.

Som udgangspunkt hæfter du selv for de første 1.100 kr. af et evt. misbrug af dit tabte eller stjålne kort. Der er dog undtagelser fra dette:

1. Såfremt du undlader at få spærret dit kort via PBS eller dit eget pengeinstitut ummidelbart efter det kommer dig til kendskab at kortet er mistet eller stjålet, eller har oplyst PIN-koden til misbrugeren og burde have indset at der var risiko for misbrug, eller du har overladt kortet til 3. mand som ved grov uforsvarlighed har handlet på sådan en måde at kortet ville kunne misbruges skal du dække 8.000 kr.

2. Angiver du pinkode sammen med kortet til 3. mand eller i øvrigt forsøget at svindle dækker du hele beløbet.

Så snart du har givet meddelelse til dit pengeinstitut dækker du ikke længere for evt, misbrug af dit dankort, og derfor er der kun selvrisiko i den periode fra du mister kortet, til du kontakter pbs eller pengeinstituttet.

Har du brug for at spærre dit kort, kan du uden for bankens normale åbningstid ringe på disse numre:

Spærring af Visa/Dankort tlf.44 89 29 29.

Spærring af MasterCard tlf. 44 89 27 50

7 kommentarer:

 1. Kan en bank afvise at dække et hævet beløb fordi de mener at man selv har hævet pengene på trods af at det er politi anmeldt?

  SvarSlet
 2. Hejsa.

  En politianmeldelse i sig selv er ikke nok til at bevise at det ikke er dig selv der har hævet pengene. Hvis kortet ikke er blevet meldt bortkommet hos PBS og banken kan bevise at pengene er hævet med pinkode eller med video, har de ret til at afvise at dække.

  Hvordan har du mistet dit kort, og hvad gjorde da du fandt ud af at du havde mistet det?

  SvarSlet
 3. Hej,

  Jeg har fået luret min kode og fået hævet 2000kr i de ti min det tog mig at opdage, at min pung var sstjålet.

  Det vil sige at jeg kun får 900kroner igen? :(

  Kh ane

  SvarSlet
 4. Det samme skete for mig i går eftermiddag på Christianshavn. Jeg var inde i Lagkagehuset, hvor jeg brugte mit Mastercard. Selvom jeg dækkede min hånd til, mens jeg tastede min pin, var der nogle, som lurede mig af. Uvidende, går jeg fra Lagkagehuset ud til busstoppestedet (som ligger lige ved siden af)og stiger direkte på bussen. Her har jeg ikke opadaget, at min pung er blevet hapset fra min taske.5-10 minutter efter det, er alle mine penge fra min konto hævet (3100 kr., er studerende). Heldigvis opdager jeg, at min pung er væk på under en halv time. Banken har heldigvis ikke betvivlet, at jeg er blevet bestjålet, så jeg får mine penge igen.

  Jeg har ellers et spørgsmål mht. selvrisiko. Hvor kommer pengene fra? Er det en forsikring gennem banken, som dækker, eller hvad er det? Eller er den selvrisiko en del af de pengene, du får tilbage, efter at du er blevet bestjålet?

  Forøvrigt, ligesom med Ane har jeg delt min oplevelse med jer for at advare om, hvor let ens penge kan blive hævet fra ens konto med pin og det hele. Fra nu af, vil jeg virkelig være opmærksom på mine omgivelser, når jeg er i byen og til og med kun bruge mit kort til at hæve penge med.

  Venlig hilsen

  Monica

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Monica

   Selvrisiko er det beløb du selv skal dække, før banken dækker resten af dit tab ved misbrug. Grunden til at bankerne dækker tab der er større, er at sikre en høj tillid til systemet for kortbetalinger. Om det er banken selv, eller et forsikringsselskab der dækker beløbet, ved jeg ikke.

   Slet
 5. Hej.
  Håber i vil hjælpe med at par spørgsmål.
  Jeg har i weekenden fået stjålet mit dankort på en bar i Odense. Jeg opdager først at mit kort er væk den efterfølgende eftermiddag (søndag kl. 17), hvor jeg melder det til nets, som spærrer kortet. Det værste er imidlertid, at da jeg tjekker min konto her i dag (mandag) er der blevet trukket 40.000kr. på min konto. Da banken havde lukket, da jeg opdager transaktionerne fra min konto, må jeg vente til i morgen med at kontakte dem.
  Er der noget jeg skal være opmærksom på mht. sagen og kan jeg forvente at få dækket tabet? Er sgu lidt chokkeret og nervøs for, hvad der skal ske. Det er rigtig mange penge (især for en studerende), som er blevet stjålet.

  SvarSlet
 6. Hejsa

  Om du får dækning på dit dankort, er om du har udleveret koden, eller haft koden sammen med kortet. Hvis dette er tilfældet, kan du ikke få dækning.
  Har du brugt kortet forsvarligt, burde du kunne få dækning, udover din selvrisiko. Du skal dog have meldt tyveriet og misbruget til politiet.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...