fredag den 11. september 2009

f2 lån


Et f2 lån er et realkreditlån man optager i boligen. Renten er variabel og bliver refinansieret(ændret) hver andet år. F2 lånet er en udviddelse af f1 lånet som bliver refinansieret hvert år. f lånene kaldes også flex lån, eller mere korrekt rentetilpasningslån.

Fordelen ved et rentetilpasningslån, er at renten er billigere på optagelsestidspunktet, end en fastforrentet lån, hvilket betyder at man får en lavere ydelse. Man har endvidere mulighed for at få en lavere rente, hvis renteniveauet falder, hvilket giver en lavere ydelse. Ulempen er at renten kan ændre sig, og man risikerer derved at ydelsen stiger, og huslejen derfor forøges. Endvidere kan man ikke skære af restgælden, ved en evt. konvertering.

Fordelen ved et f2 lån er at man låser renter fast i 2 år i stedet for 1, som ved et f1 lån. Renten er dog lidt højere på et f2 lån ved optagelsen, end på et f1 lån. Dette skyldes at man betaler for den sikkerhed man får ved en kendt rente i en længere periode. Et f2 lån bør kun optages hvis man forventer at renten stiger indenfor det næste år, da man ellers taber penge i forhold til at vælge et f1 lån, som vil være billigere over de 2 år hvis renten forbliver uændret eller endda falder. Forventer man at renten vil stige, vil jeg dog anbefale at man minimum vælger et f3 lån, da renten ikke vil svinge op og ned over blot 2 år.

Jeg anbefaler dig at tage en dialog med din bank eller dit realkreditinstitut, som vil kunne rådgive dig i forhold til din økonomi og markedssituationen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...