onsdag den 15. december 2010

Modregning i efterløn ved 60 år



For at hjælpe dig godt på vej, kan du her læse om modregning i efterløn ved 60 år. det er vigtigt at man kender konsekvenserne af at gå på efterløn som 60 årig, og ja der er konsekvenser.

Når man skal beslutte sig for om man vil gå på efterløn som 60 årig, er det vigtigt at man har fuldt overblik over sine pensionsordninger. Der sker nemlig modregning af de pensionsordninger man har, når man fylder 60 år. Det sker på følgende måde:




Man finder først beregningsgrundlaget, dvs. det beløb der skal modregnes af. Kapitalpension, Ratepension, Ophørende livrente, ophørende indeks, indefrosne dyrtidsportioner indgår i beregningsgrundlaget med 5 % af den opgjorte værdi ved 60. år Livsvarig livrente og livsvarig indeks indgår med indgår i beregningsgrundlaget med 80 % af den opgjorte værdi ved 60. år. Der skelnes ikke mellem om det er private ordninger, eller firmaordninger.

Af beregningsgrundlaget kan man fratrække et fradrag på 13.500 (2010) og det resterende beregningsgrundlag tages der 60 % af. De 60 % af beregningsgrundlaget er det din efterløn bliver reduceret med de næste 5 år.

Vælger du desuden at starte udbetaling fra arbejdsgiverbetalte løbende ordninger
i efterlønsperioden (fx ratepension, livrente, pensionskasse, tjenestemandspension) bliver disse modregnet med 50 % af det udbetalte beløb, uden bundfradrag.

Du kan derfor roligt gå på efterløn hvis dine pensionsordninger som Kapitalpension, Ratepension, Ophørende livrente, ophørende indeks og indefrosne dyrtidsportioner tilsammen ikke udgør mere end 270.000 kr., og du ikke har livsvarig livrente eller livsvarig indeks. Derimod vil der næsten altid ske modregning af livrente og/eller livsvarig indeks, da saldoen kun skal udgøre mere end 16.875 kr. før der sker modregning.

Har du spørgsmål så skriv endeligt, og jeg vil prøve at besvare hurtigst muligt. Jeg håber dette har giver dig et godt indblik i modregning i efterløn ved 60 år.

10 kommentarer:

  1. jeg har en kapitalpension på 55.500 før skat
    samt indefrosne dyrtidsportioner på ca. 98.000
    før skat.
    hvis jeg hæver dem inden jeg går på efterløn kan
    man stadig modregne dem?

    SvarSlet
    Svar
    1. Du vil ikke blive modregnet i efterlønnen, men skal til gengæld svare 60 % skat for at få ordningerne udbetalt før tid. Beholder du ordningerne vil du kun blive modregnet 4 % af summen i efterlønnen.

      Slet
  2. Du skriver at man skal svare 60% i skat af de indefrosne dyrtidsportioner. Er det ikke kyn 40%?

    SvarSlet
  3. Hejsa.
    Nej, det du tænker på er hvad du skal svare i skat, når ordningen skal udbetales. Her snakker jeg ikke om hvad du skal svare i skat af din LD ordning, men hvad din efterløn bliver modregnet med.

    SvarSlet
  4. hej.
    Jeg har en Kapitalpension på 81.000 i en bank hvor jeg også har en stor gæld efter et hussalg
    kan / må banken modregne i min Kapitalpension når jeg skal have den udbetalt ?
    Ps. Har en afdragsordning med Bank..

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa

      Selvom dette omhandler modregning i efterløn, kan jeg godt svare på dit spørgsmål.

      Hvis du har en gældspost, som du har en afdragsordning med banken om, kan de ikke modregne den udbetalte kapitalpension i din gæld. Er gælden opstået som et overtræk, kan det godt modregnes.

      Slet
  5. Hej jeg er født i februar 1954 – og skal på efterløn om 6 måneder – jeg har også LD udbetaling på det tidspunkt – min spørgsmål er hvor meget jeg bliver trukket eller bliver det trukket fra min LD penge i efterlønnen ?
    Tak
    Aleks

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa.

      Da du er født i 1954 er du under de gamle regler, og det betyder, at hvis du går på efterløn, før du har opfyldt 2-års reglen, vil din LD opsparing blive modregnet med 5 % af depotværdien når du fylder 60. Modregningen gælder alle årene du er på efterløn.

      Slet
  6. Vinni W. Pedersen7. april 2014 kl. 19.06

    Hej
    jeg har noget dyrtidsportioner på ca 107.000 kr. før skat, jeg har hørt at det er klogest at hæve dem før jeg går på efterløn ( er blevet 60, og i arbejde)
    og i givet fald skal de så ind på en evt højrente konto eller?
    Er noget forvirret omkring dette.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Vinni

      Det gør ingen forskel om du hæver dem før eller efter du går på efterløn. Det der er forskellen er om du gå på efterløn før eller efter du er blevet 62. Hvis du går på efterløn før du bliver 62 år, bliver saldoen af dine dyrtidsportioner, på det tidspunkt hvor du blev 60 år, modregnet i din efterløn. Går du på efterløn efter du er blevet 62 år, vil denne modregning ikke ske.

      Så derfor kan du ikke påvirke modregningen ved at hæve pengene, men kun ved tidspunktet for hvornår du går på efterløn.

      Om du vil hæve pengene kommer an på, hvorvidt du tror på at du kan få en bedre forrentning ved at placerer pengene et andet sted.

      Håber dette har hjulpet dig.

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...